Tabără de echitatie 2013

În vara anului 2013, 35 de copii au participat la taberele de vară organizate de către Școala de echitație Dumitran, în preajma animalelor dragi - caii. Ca și în anii precedenți și de data asta copii s-au simțit foarte bine, s-au jucat, au călărit, au pictat, au desenat și au descoperit frumusețea naturii prin excursii.

Copii au scris multe povești, și întâmplări, dintre care cea mai reușită puteți să le citiți aici.

Lisa și Morgan

Acum multă vreme, era o fetiță pe nume Lisa și iapa ei pe nume Morgan. Ei trăiau la ferma tatălui Lisei împreună cu prietenele ei Steve și Carol.

Morgan era o iapă mare și înaltă de rasa sportiv român, culoarea ei era un maro-negru pătat cu o stea în frunte. Putea să treacă peste ori ce obstacol din orice concurs, era o adevărată campioană.

Lisa și Morgan mergeau în fiecare dimineață la o plimbare relaxantă pe câmp. Uneori se mai antrena pentru concursul ei de săptămâna viitoare, era o probă de sărituri.

Avea foarte mari emoții dar și foarte multă încredere în Morgan că va sări impecabil peste cele 20 de obstacole. Se antrenase luni de zile pentru acest concurs. Se zice că premiul cel mare este un Frizian negru cu coama până la copite. Deja Lisa își imagina cum îi va împleti și îi va împodobi coama și coada. Știa totul despre acești cai minunați, Frizienii. Abia aștepta să-și încerce norocul și puterile la acest concurs.

Într-o dimineață, Lisa o pregătea pe Morgan pentru un antrenament rapid de sărituri. Prietenele ei Steve și Carol deja se antrenau în manejul cel mare de sărituri. Avea un sacou roșu ornamentat cu o broșă în dreapta, pantalonii albi și cizmele negre care străluceau în lumina zilei.

Lisa era pregătită pentru începerea cursei, dar încă speriată pentru că nici un călăreț nu putea trece obstacolul mare.

Începe cursa, Morgan reușește să sară perfect peste primele obstacole dar o împiedică săritura în lungime peste apă, acesta se împiedică, dar cu ajutorul Lisei reuși să continue.

În sfârșit ajunge la obstacolul cel mare. Din fericire acestea trecură perfect peste obstacolul cel mare iar Lisa câștigase frumosul Frizian.

                                                                                  Naftanaila Teodora